Fitnessen in een relaxte omgeving

Bij Sporthelden van Meijel kun je terecht om lekker en op een verantwoorde manier te sporten, in een groep, zelfstandig of desgewenst met extra begeleiding. Jong en oud, topsporter of recreatief beweger iedereen is bij ons van harte welkom om te komen trainen binnen de ruime openingstijden. 80% van de openingstijden is de locatie bezet met een of meerdere opgeleide coaches. Heb je vragen, spreek ons dan gerust even aan.  

X-Line Krachtapparatuur

De professionele strength serie X-Line van Inter Atletica  biedt een perfecte oplossing voor al uw behoeftes op het gebied van krachttraining. X-line heeft een hoog niveau van functionaliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid voor zowel een fitnesscentrum als revalidatie praktijken. De X-Line serie bij Sporthelden van Meijel bestaat uit weightstacks machines en een aantal toestellen uit de freeweight line.

Cybex en True Cardio apparatuur

Cybex wil de beste en effectiefste fitnessapparatuur ontwikkelen en produceren. De ingenieurs, wetenschappers en productontwikkelaars van het Cybex Research Institute (CRI) onderzoeken daarbij bestaande producten en ontwerpen toekomstbestendige nieuwe concepten.

1) Gedetailleerde biomechanische en metabole training analyse
2) Evidence-based conclusies voor de ontwikkeling van nieuwe producten
3) Controle van de prestaties van bestaande producten door onderzoekpartners
4) Productontwerp - veilig en effectief voor elke gebruiker

Cybex ARC Crosstrainer

Vele ellipticals en crosstrainer hebben crossover armen. Deze crossover armen simuleren de natuurlijke zwaaibeweging als men loopt. Het is een misverstand wanneer we denken dat als we kracht zetten op de crossover armen dit een veilige en natuurlijke beweging is. Uit bewegingsonderzoek blijkt dat dan druk ontstaat op de wervelkolom en gebruikers rugklachten kunnen krijgen. Cybex ontwikkelde een upper body training voor de Cybex Arc Trainer die wél effectief en veilig is: De Cybex Same Side Forward technologie. Wanneer het rechterbeen naar voren gaat, gaat ook de rechterarm naar voren. Hierdoor kan er geen druk ontstaan op de wervelkolom als de gebruiker kracht zet op de armen, en daarom is de training veiliger en effectiever!