Fitness

X-Line Krachtapparatuur

De professionele strength serie X-Line van Inter Atletica  biedt een perfecte oplossing voor al uw behoeftes op het gebied van krachttraining. X-line heeft een hoog niveau van functionaliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid voor zowel een fitnesscentrum als revalidatie praktijken. De X-Line serie bij Sporthelden van Meijel bestaat uit weightstacks machines en een aantal toestellen uit de freeweight line.

Cybex Cardio apparatuur

Cybex wil de beste en effectiefste fitnessapparatuur ontwikkelen en produceren. De ingenieurs, wetenschappers en productontwikkelaars van het Cybex Research Institute (CRI) onderzoeken daarbij bestaande producten en ontwerpen toekomstbestendige nieuwe concepten.

1) Gedetailleerde biomechanische en metabole training analyse
2) Evidence-based conclusies voor de ontwikkeling van nieuwe producten
3) Controle van de prestaties van bestaande producten door onderzoekpartners
4) Productontwerp - veilig en effectief voor elke gebruiker

Cybex ARC Crosstrainer

Vele ellipticals en crosstrainer hebben crossover armen. Deze crossover armen simuleren de natuurlijke zwaaibeweging als men loopt. Het is een misverstand wanneer we denken dat als we kracht zetten op de crossover armen dit een veilige en natuurlijke beweging is. Uit bewegingsonderzoek blijkt dat dan druk ontstaat op de wervelkolom en gebruikers rugklachten kunnen krijgen. Cybex ontwikkelde een upper body training voor de Cybex Arc Trainer die wél effectief en veilig is: De Cybex Same Side Forward technologie. Wanneer het rechterbeen naar voren gaat, gaat ook de rechterarm naar voren. Hierdoor kan er geen druk ontstaan op de wervelkolom als de gebruiker kracht zet op de armen, en daarom is de training veiliger en effectiever!